StockholmMediaAward
Och vinnarna är…

StockholmMediaAward är en av Sveriges största medietävlingar och premierar innovativa, kreativa och effektiva medielösningar. Priset delas ut i fem kategorier: Årets AnnonsörÅrets Kampanj, Årets Branschpersonlighet samt Årets Säljorganisation. Vinnarna i samtliga kategorier i StockholmMediaAward presenteras och koras i samband med StockholmMediaWeek.

Allt om årets kampanj
Här hittar du inlämningsdatum, regler och all tävlingsinformation du behöver för att delta i StockholmMediaAward årets kampanj

Årets Kampanj

Årets Kampanj är det mest prestigefyllda priset inom StockholmMediaAward och utses av vår huvudjury, som utgör jury för både Årets Kampanj och Årets Annonsör. Vad gäller kategorin Årets Kampanj granskar juryn alla inskickade tävlingsbidrag, tävlingsnominerar utvalda bidrag och efter ytterligare en granskning utses Årets Kampanj-vinnarna i tre graderingar; Grand Prix, Guld och Silver.

Tävla i årets kampanj

Bedömningskriterier:
”Årets mediekampanj mot en definierad målgrupp belönar en annonsör och dennes mediebyrå för ett effektivt, disciplinoberoende, oväntat, och kreativt anslag. Kampanjens medielösning skall kännas nydanande och innovativ.”

Jury
Andreas Morne Abby Priest
Christian CabauKlarna
Christine VölckerVizeum
Fredrik AnderssonHowCom
Linn JacobssonJung
Lisa Palm DanielssonJuryordförande
Magnus KempeKairos Future
Maria Santos VogtWavemaker
Sofia Karakatsanis AnderssonHallon

Årets Annonsör

Årets Annonsör utses av huvudjuryn i StockholmMediaAward, som utgör jury för både Årets Annonsör och Årets Kampanj.

Bedömningskriterier:
”För att nomineras i kategorin Årets Annonsör ska man, genom ett framgångsrikt och kreativt kommunikationsarbete, ha bedrivit ett skickligt mediearbete. Annonsören har använt sig av smarta, modiga och/eller gränsöverskridande medieval oavsett storleken på sin mediebudget. Annonsören har med hjälp av sin mediestrategi utmärkt sig positivt på den svenska medie- och annonsmarknaden.”

Jury
Andreas Morne Abby Priest
Christian CabauKlarna
Christine VölckerVizeum
Fredrik AnderssonHowCom
Linn JacobssonJung
Lisa Palm DanielssonJuryordförande
Magnus KempeKairos Future
Maria Santos VogtWavemaker
Sofia Karakatsanis AnderssonHallon

Årets Säljorganisation

Tävlingskategorin Årets Säljorganisation utses av en jury bestående av mediebyrårepresentanter som har daglig kontakt med medieägarnas säljorganisationer.

Bedömningskriterier: ”För att nomineras i StockholmMediaAwards kategori Årets Säljorganisation skall man som ett medieföretags säljorganisation ha skapat stor nytta för sina annonsörer, samt underlättat och förstärkt mediebyråernas arbete. Man skall som säljorganisation ha utfört sina uppdrag över tid, på ett innovativt, effektivt och kundvänligt sätt.”

Jury
Beatrice Feuk DahlströmIUM
Catharina KinbergHear
Henrik MathiesenPHD
Lars MolnarDNA
Malin NährströmZenith

Årets Branschpersonlighet

Kategorin Årets Branschpersonlighet utses av Sveriges Mediebyråers Styrelse.

Bedömningskriterier: ”Personer som nomineras till Årets Branschpersonlighet skall ha varit tongivande på den svenska mediemarknaden, väckt känslor och engagemang, varit nytänkande och innovativa och som har flyttat fram positionerna för den svenska mediemarknaden.”

Jury
StyrelsenSveriges Mediebyråer

Sök bland vinnande bidrag i StockholmMediaAward sedan 2007: