Vem blir Årets hjälte, rådgivare, ledare och säljare? 

Nyligen lanserades fyra nya tävlingskategorier i StockholmMediaAward; Årets Mediebyråhjälte, Årets Medierådgivare, Årets Mediebyråledare och Årets Mediesäljare. Nu står det klart vilka som har chansen att kamma hem priser i årets upplaga. Vinnarna presenteras den 15 september. 

StockholmMediaAward är en av Sveriges största medietävlingar, där bland annat innovativa, nyskapande och effektiva medielösningar premieras. Tävlingen har, under 18 års tid, bland annat utsett Sveriges bästa kampanjer, annonsörer, säljorganisationer och branschpersonligheter. Under våren stod det klart att tävlingen utökas i och med fyra nya kategorier. Under några månader har en omröstning ägt rum och nu offentliggörs vilka som har chansen att kamma hem priser i årets upplaga av StockholmMediaAward. 

Årets Mediebyråhjälte

Kriterier: Årets Mediebyråhjälte är en person som alltid tar sig an arbetsdagen med ett stort leende. En person, oavsett roll på företaget, som osjälviskt och utan egenintresse brinner för sin uppgift och alltid vänder svårigheter till möjligheter. Denna person engagerar sig med ett outtröttligt driv samt inspirerar sina kollegor dagligen.

Nominerade i kategorin Årets Mediebyråhjälte, StockholmMediaAward 2022:
Johan Kalm, OMD
Louise Almqvist, Magna
Wolfgang Guilding, Publicis Media Groupe
Evelina Dahlman, Carat
Lotta Lundgren och Anna Andersson, Dentsu
Alexei Grinevski, Magna
Johan Johansson, Carat
Anton Axelsson, Hearts & Science

Årets Medierådgivare

Kriterier: Client Director, Client Lead, Account Manager eller medierådgivare. Kärt barn har många namn. Årets Medierådgivare är en engagerad och affärsmässig projektledare/kundansvarig som värnar lika mycket om sin kund som för olika mediers styrkor. Årets Medierådgivare förstår sina kunders utmaningar och behov och det allt mer komplexa medielandskapet och dess möjligheter. Årets Medierådgivare är till lika delar lösnings- och resultatorienterad och utmanar både sina kunder, medier och den egna byrån – allt för att uppnå optimal effekt i alla led.

Nominerade i kategorin Årets Medierådgivare, StockholmMediaAward 2022:
Lin Strindlund, iProspect
Martin Andreasson, HowCom
Maria Tamm, Carat
Jenny Malm, Scream
Erik Skoglund, Carat
Jonas Åfeldt, Initiative
Joakim Nilsson Lindgren, OMD
Camilla Casslemar, Carat

Årets Mediebyråledare

Kriterier: Årets Mediebyråledare är en mediebyrå-vd, som under året gjort det lilla extra för sina medarbetare, sin byrå och sina kunder. Som genom övertygelse, mod och ett starkt och engagerat ledarskap utvecklat byrån och drivit förändring i tid och otid. Med energi, handlingskraft, ihärdighet och kapacitet kombinerat med ett uttalat verksamhetsfokus och affärsmässighet.

Nominerade i kategorin Årets Mediebyråledare, StockholmMediaAward 2022:
Andreas Monberg, DentsuX
Simone Westerberg, UM
Catarina Larsén, OMG
Nike Carlstoft, Dentsu Sverige
Emma Thorp, Publicis Media Groupe
Daniel Källberg, PHD

Årets Mediesäljare

Kriterier: Årets Mediesäljare är proaktiv, affärsmässig och serviceinriktad och skapar därigenom effektiva, relevanta lösningar för slutkunden. Med kundens behov som drivkraft utmärker sig mediesäljaren sig genom att ha ett hundraprocentigt lösningsfokus.

Olle Olsson, Ocean Outdoor
Jonas Bergman, JCDecaux
Paulinne Gustafsson, Schibsted
Anna Magnusson, Acast
Freddie Ekman, Viaplay Group
Igor Mandic, Schibsted

Vinnarna presenteras i samband med StockholmMediaWeek by Night den 15 september, som i år blir en galamiddag och fest på Sergel Hub. Huvudsponsorer för StockholmMediaWeek 2022 är Dagens Industri, Expressen, JCDecaux och Rix FM. 

StockholmMediaWeek Twenty Years!
Twenty Years of Media Moments
Då pratade vi om ...
Twenty Years of
Media Moments