Twitch till Sverige

Nu står det klart att Stuart Saw, Regional Director, EMEA, Twitch gästar StockholmMediaWeek 2015. Twitch grundades 2011 och förvärvades under 2014 av e-handelsjätten Amazon för 970 miljoner dollar. Med i genomsnitt 100 miljoner tittare per månad har Twitch blivit en mäktig aktör i en allt mer expanderande e-sportvärld.

Twitch.tv är en webbplats för direktsänd videoströmning. Webbplatsen fokuserar på e-sport och datorspel. Twitch lanserades i juni 2011. I februari 2014 rankade The Wall Street Journal Twitch som den fjärde största sajten för internettrafik i USA.

– E-sporten är den snabbast växande sporten och vi är därför mycket glada över att kunna välkomna Stuart Saw och Twitch till StockholmMediaWeek 2015. Med över 100 miljoner unika tittare per månad kan Twitch ses som en av världens största TV-kanaler. Och detta är bara början. Med stödet från Amazon kommer de med stor sannolikhet ha resurser att utvecklas ytterligare, säger Staffan Slörner, vd Sveriges Mediebyråer.

StockholmMediaWeek arrangeras av Sveriges Mediebyråer och äger rum den 20-21 maj på China Teatern i Stockholm. SBS Discovery TV, Dagens Industri, SBS Discovery Radio och Expressen är huvudsponsorer för StockholmMediaWeek 2015.

För mer information om programmet och biljetter: www.stockholmmediaweek.com

För mer information, vänligen kontakta:
Linda Grängzell, projektledare för StockholmMediaWeek, Sveriges Mediebyråer
070-24 60 508, linda@sverigesmediebyraer.se

För pressackreditering och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:
Daniel Larsson, presskontakt, daniel.larsson@prat.se, 070-475 52 20