Oatly utsedd till Årets Annonsör 2021

Nu står det klart att Oatly tar hem titeln som Årets Annonsör i StockholmMediaAward 2021. Prisutdelning sker i samband med StockholmMediaWeek, som just nu pågår på China Teatern i Stockholm.

Årets Annonsör 2021: Oatly

Motivering:
”Årets annonsör är en av de bästa på att hitta den perfekta matchen i idé och medielösning, resultatet blir självklart och innovativt. Med en genomarbetad strategi som är väl grundad i idén skapas stora och små kampanjer som sticker ut i ett allt mer fragmentiserat medielandskap. Årets annonsör kommunicerar med mod, självförtroende och hög kreativitet och får en alltid att fnissa eller tänka till. De har dessutom lyckats göra en dagligvaruprodukt till en opinionsbildare och har ändrat beteenden som varit självklart för svenskar i generationer. Du blir stark av mjölk, eller?”

För att nomineras i kategorin Årets Annonsör ska man, genom ett framgångsrikt och kreativt kommunikationsarbete, ha bedrivit ett skickligt och innovativt mediearbete tillsammans med sin medierådgivare, eller på egen hand. Annonsören har använt sig av smarta, modiga och gränsöverskridande medieval oavsett storleken på sin mediebudget. Annonsören har med hjälp av sitt medieval utmärkt sig positivt på den svenska medie- och annonsmarknaden.

De nominerade var:
Apotek Hjärtat
Barncancerfonden
Disney Plus
Hedvig
Oatly
Systembolaget
Vattenfall
Västtrafik

För mer information, vänligen kontakta:
Lena Regeheim, projektledare StockholmMediaWeek, Sveriges Mediebyråer, lena@sverigesmediebyraer.se