MIO och Starcom vinner Grand Prix i Årets Kampanj

MIO och deras mediebyrå Starcom tog hem Grand Prix när pristagarna i Stockholm Media Awards kategori, Årets Kampanj, presenterades under dagen. Starcom och MIO vinner pris för kampanjen ”The Three Dimension Inspiration campaign”. Apoteket och OMD vinner guld för ”Magkampanjen” och silvermedaljen i kategorin går till Procter & Gamble och Saatchi & Saatchi Stockholm för ”Ariel Fashion shoot”.

Stockholm Media Awards pristagare i Årets Kampanj 2012 har, enligt juryn, visat prov på ett effektivt, disciplinoberoende, oväntat, och kreativt anslag. Detta har resulterat i nydanande, innovativa medielösningar som utmanar det traditionella.

Vinnare i Årets Kampanj 2012:
Grand Prix – MIO, The Three Dimension Inspiration campaign, Starcom
Guld – Apoteket, Magkampanjen, OMD
Silver – Procter & Gamble, Ariel Fashion shoot, Saatchi & Saatchi Stockholm

Motivering Grand Prix:
”Vi listar argumenten: För årets bästa insikt där kunderna vill klämma på produkten utan att lämna hemmet. För årets tydligaste utmaning där man är bäst på papperet men har en klumpig produkt. För en virtuell verklighet mer inspirerande än själva verkligheten. För ett provrum som gifter ihop katalog och hem. Vi studsar i låtsassoffan och ropar ”Do try this at home!”

Motivering Guld:
”Med mycket starka och väldokumenterade resultat, noggrann analys och intelligent problemformulering står denna kampanj ut från övriga tävlanden. Särskild förståelse har visats för totalkommunikation och samverkanseffekter mellan flera kommunikationsdiscipliner. Det gedigna arbetet har haft positiv inverkan på samtliga betydelsefulla mätvariabler. Sammanhållen medieplanering och tajming har på ett föredömligt sätt bidragit till att konvertera medieplanering till affärsnytta och resultat”

Motivering Silver:
”I en tråkig och tämligen brakig kategori är det inte lätt att stå ut. När konsumenten även associerar din produkt med ibland något negativt är det inte heller lätt att engagera, men genom en nydanande och för kategorin framåttänkande lösning som tydligt visar värdet och styrkan i produkten har annonsören lyckats. Silvret blev ingen såpopera utan en stor succé!”

Juryordförande:
Beatrice Lindvall, Heiniken

Övriga Jurymedlemmar:
Linus Almqvist, Vattenfall
Maria Arnhol,m, Springtime
Jonas Hansson, Bright Media Agency
Malin Jennerholm, Kraft Foods
Helene Landberg, OMD
Henrik Levahn, Masscreation Reklambyrå
Lina Lindén, Maxus
Stefan Svanfeldt, TNS SIFO

Läs mer om StockholmMediaWeek och StockholmMediaAward på: www.stockholmmediaweek.com

För mer information, vänligen kontakta:

Staffan Slörner, vd
Sveriges Mediebyråer
Tfn nr: 070 – 750 77 11
e-post: staffan@sverigesmediebyraer.se

Lin Sällström, presskontakt
Micael Bindefeld AB
Tfn nr: 070 – 736 08 00
e-post: lin.sallstrom@bindefeldab.se