Head & Shoulders utsedd till Årets Annonsör

Nu står det klart att Head & Shoulders från Procter & Gamble tar hem titeln som Årets Annonsör i StockholmMediaAward 2017. Dessutom överraskade huvudjuryn med att utse en vinnare i ett nytt specialpris; Årets Inspiratör. Vinnaren blev Adidas Football. Prisutdelningen sker i samband med StockholmMediaWeek, som just nu pågår på China Teatern i Stockholm.

Bedömningskriterier Årets Annonsör:
De nominerade i kategorin Årets Annonsör har, genom ett framgångsrikt och kreativt kommunikationsarbete, bedrivit ett skickligt och innovativt mediearbete tillsammans med sin medierådgivare, eller på egen hand. De har använt sig av smarta, modiga och gränsöverskridande medieval oavsett storleken på sin mediebudget och har med hjälp av sitt medieval utmärkt sig på den svenska medie- och annonsmarknaden.

Vinnare:
Head & Shoulders från Procter & Gamble

Motivering:
Årets Annonsör har lyckats skapa underhållning, stolthet och engagemang för en kategori och ett varumärke som traditionellt sett inte är något man pratar om. Med stark storytelling, en genuin förståelse för den lokala marknaden och en kanalöverskridande mediestrategi, har denna globala jätte underhållit sin svenska målgrupp i såväl förtjänadegenomslag, som köpta i online, sociala medier, TV samt vid inköpstillfället i butik! Årets Annonsör har bevisat att det går att skapa lokalt omtyckt kommunikation som driver varumärkeskännedom och en ökad försäljning av en lågintresseprodukt, genom att vara en övertygad och driven intern fighter kombinerat med vassa samarbetspartners. Hatten av, för Henrik Lundqv… Nej, vi menar för Head & Shoulders från P&G – som blivit så mycket mer än bara ett mjällschampo.

Under prisutdelningen offentliggjorde huvudjuryn att de även har valt att dela ut ett specialpris i årets upplaga av StockholmMediaAward; Årets Inspiratör. Vinnaren blev Adidas Football.

Motivering:
Årets Inspiratör har lyckats öka varumärkespreferensen och tydligt positionerat sig gentemot sin största och marknadsledande konkurrent. Med fokus och genuin förståelse för vad som är en positiv användarupplevelse för en mobil generation, har man inte bara kortsiktigt engagerat en svårnådd målgrupp, utan långsiktigt aktiverat det som driver affären på sista raden – och dessutom med bara ett klick från varukorgen. Man har skapat helt nya värden mellan annonsör och media och målgruppen. Med en cykelspark rakt upp i krysset är Årets Inspiratör Adidas Footboll för deras samarbete med Football Addicts.

– Vi valde att instifta specialpriset Årets Inspiratör för att uppmuntra experimentlustan. Vi i huvudjuryn anser att vinnaren, Adidas Football, är en annonsör som både har utmanat och vågat! Det sägs att man måste lära sig krypa, innan man kan gå och springa, och här ser vi en annonsör som vågar att krypa i olika vägar, med benskydden på…, säger Anette Rosengren, vd, Fazer Bageri och juryordförande StockholmMediaAward 2017.