Här är vinnarna i Årets Kampanj 2020

2020-12-03

Årets Kampanj belönar en annonsör och dennes mediebyrå för ett effektivt, disciplinoberoende, oväntat, och kreativt anslag. Kampanjens medielösning ska kännas nydanande och innovativ. Nu står det klart vilka kampanjer som vinner Grand Prix, Guld & Silver i StockholmMediaAward 2020.

Vinnarna i Årets Kampanj i StockholmMediaAward 2020 är:

Grand Prix

Annonsör: Mc Donald’s
Kampanj: Driva besök till kök
Mediebyrå: OMD
Involverade partners: Nord DDB

Motivering: Årets vinnare har verkligen visat hur man med hjälp av ett gediget insiktsarbete och en djup förståelse för digital automatisering kan åstadkomma skräddarsydd kommunikation vid precis rätt tillfälle och därmed också fantastiska resultat. Genom att kombinera konsumentdata med butikernas utbud kunde man i realtid ta fram personifierade och geostyrda annonser och därigenom effektivt brygga gapet mellan online media och fysisk försäljning.

Guld

Annonsör: Klarna
Kampanj: Smoooth Dogg
Mediebyrå: OMD
Involverade partners: Nord DDB

Motivering: Klarna har vidareutvecklat sitt arbete med att göra den smidiga köpupplevelsen till sitt signum. Samarbetet med Snoop ”Smooth” Dogg involverade en innovativ mediemix i en genomtänkt lansering i flera steg som har väckt stort intresse och blivit en av årets snackisar i hela branschen, även utanför Sverige. Med kampanjen ökar Klarna avståndet till övriga i finansbranschen som den överlägset mest intressanta och genomtänkta aktören inom marknadsföring och kommunikation. Något som betalat sig bra i resultaten för bolaget. Att pengar är kul det visste vi men att göra betalningar till ett nöje är onekligen en bedrift.

Silver

Annonsör: Barncancerfonden
Kampanj: Barn och cancer hör inte ihop
Mediebyrå: Carat
Involverade partners: Garbergs Reklambyrå


Motivering:
Hur vinner man bidragsgivares uppmärksamhet och hur får vi dem att agera i vår sak här och nu? Med utmaningen att göra barncancerfrågan mer angelägen och aktuell i den hårda konkurrensen bland välgörenhetsorganisationer skapades en bred räckviddskampanj med medielösningar som stack ut. Genom samarbete med både traditionella och digitala medier skapades medielösningar som på ett autentiskt vis väckte känslor och bar upp kärnbudskapet ”Barn och cancer hör inte ihop”. Via kreativa lösningar skapades extra synlighet samtidigt som budskapet förtydligades. Resultatet slog uppsatta mål för såväl insamling som avsändarförståelse med råge, och i och med detta har Barncancerfonden fått en ännu bättre möjlighet att hjälpa de drabbade familjerna.


Huvudjuryn i StockholmMediaAward 2020, som har utsett vinnarna, består av:
Lisa Palm Danielsson – Juryordförande (McDonald’s), Andreas Morne (Abby Priest), Christian Cabau (Klarna), Christine Völcker (Vizeum), Fredrik Andersson (HowCom), Linn Jacobsson (Jung), Magnus Kempe (Kairos Future), Maria Santos Vogt (Wavemaker) och Sofia Karakatsanis Andersson (Hallon).

Huvudsponsorer för StockholmMediaWeek 2020 är Dagens Industri, Expressen, JCDecaux och Rix FM. StockholmMediaWeek arrangeras av Sveriges Mediebyråer. För mer information: www.stockholmmediaweek.com

För mer information, vänligen kontakta:
Lena Regeheim, projektledare StockholmMediaWeek, Sveriges Mediebyråer, lena@sverigesmediebyraer.se