Här är årets huvudjury 2024 

Huvudjuryn för StockholmMediaAward, som utser Årets Kampanj och Årets Annonsör 2024, är nu utsedd. De nominerade kommer att presenters under våren och vilka som vinner offentliggörs i samband med StockholmMediaWeek den 19 september. 

Huvudjury StockholmMediaAward 2024

Ulrica Bååthe, juryordförande, Head of Brand & Marketing Communications, Preem

Simon Post, Mediechef, Tre

Isabel Lechte, Strategisk Marknadskommunikatör, Riksbyggen

Sara Clewemar, Head of Agency, Publicis Creative

Eva Samuelsson, Business Director, PHD Media Group

Madeleine Jarehov, VD, Carat

Klas Lusth, CEO & Executive Creative Director, Perfect Fools

Erik Årnell, CEO, BBDO Nordics

Henrik Nilsson, Director, Kekst CNC

– Detta är mitt tredje, och sista år, som huvudjuryordförande. Det har varit fantastiskt roligt och lärorikt att leda detta arbete tillsammans med jurygrupperna. Som en följd från tidigare år är förväntningarna på årets bidrag skyhöga. Vi har sett prov på otrolig kreativitet och smarta medielösningar. Nu påbörjas juryarbetet med att utse vinnarna 2024, säger Ulrica Bååthe, juryordförande.

Förra året nominerades totalt åtta kampanjer av totalt 29 inlämnade bidrag. Grand prix-vinnare blev Max Burgers med kampanjen ”Grand Chicken lansering” och Årets Annonsör 2023 blev Arbetsmiljöverket.

Vid en summering av alla vinnare i Årets Kampanj, i alla valörer, mellan åren 2007–2023 står det klart att mediebyrån OMD toppar listan, följt av Mindshare och Scream Mediabyrå på delad andraplats. På en tredjeplats, med samma antal vinster, återfinns Carat och Starcom.

Om StockholmMediaAward

StockholmMediaAward är en av Sveriges största medietävlingar, där bland annat innovativa, nyskapande och effektiva medielösningar premieras. StockholmMediaAward delas ut i åtta kategorier: Årets Kampanj, Årets Annonsör, Årets Branschpersonlighet, Årets Säljorganisation, Årets Mediebyråhjälte, Årets Medierådgivare, Årets Mediebyråledare och Årets Mediesäljare. Vinnarna presenteras i samband med StockholmMediaWeek, som arrangeras av Sveriges Mediebyråer.

StockholmMediaWeek Twenty Years!
Twenty Years of Media Moments
Då pratade vi om ...
Twenty Years of
Media Moments