Årets Annonsör, Säljorganisation & Branschpersonlighet – här är vinnarna 2020

2020-12-03

StockholmMediaAward är en av Sveriges största medietävlingar. Nu står det klart vilka som kammar hem priser i Årets Annonsör, Årets Branschpersonlighet och Årets Säljorganisation 2020.

Årets Annonsör
Vinnare: Klarna

Motivering: Årets Annonsör har modet att göra det oväntade och fortsätter att utmana i en starkt konventionell kategori.Genom att först tänka på vad som inte har gjorts förut vänder man upp och ner på innovationsmodellen och skapar Fame som få. ed en solid och väl genomarbetad mediestrategi som grund skapas kampanjer som syns och sticker ut i ett allt mer fragmentiserat medielandskap. Denna annonsör gör det andra pratar om. De siktar mot stjärnorna och andar också där. ”Larger than life” har väl aldrig varit en mer passande beskrivning på en vinnare i Årets Annonsör även om deras devis är något åt det mer smooothare hållet.

De nominerade i Årets Annonsör 2020 var: Burger King, Klarna, Lidl, Oatly, Polisen och Volkswagen.

Årets Branschpersonlighet
Vinnare: Adam Alsing

Motivering: Med sin härliga utstrålning och känsla för timing och underhållning har han varit tongivande inom kommersiell TV och radio sedan början av 1990-talet. Radio Värmland byttes ut mot TV4 och det var startskottet på en lång och gedigen karriär som programledare i TV. Twist & Shout, Casanova och över hundra avsnitt av Tur i kärlek, Big Brother, Jeopardy, Arga snickaren, Fröken Sverige och Fotbollsgalan för att nämna några. I radion kom hans röst, under många år, att väcka oss på morgnarna i Äntligen Morgon, RIX MorronZoo och NRJ Morgon. Han har gjort ett stort intryck på tittare och lyssnare inom både TV och radio i över 30 år. Han var en pionjär som med sin folklighet och sitt engagemang alltid var personlig , relevant och aktuell.

De nominerade i Årets Branschpersonlighet 2020 var: Charlotte Thür, Adam Alsing och Carl Wåreus.

Årets Säljorganisation
Vinnare: Mediekompaniet

Motivering: De är gänget bakom definitionen ”på tå” – de väntar runt hörnet, redo att hjälpa till, innan man hunnit ställa frågan. De är proffsiga och utgår ifrån den specifika kunden – dess unika behov och utmaningar – i fokus. De tillhandahåller digra undersökningar och rapporter – allt för att underlätta, optimera och maximera mediebyråernas arbete för att annonsörens räkning. De är flexibla och lösningsorinterade – de gör allt för att driva affären i mål. Årets Säljorganisation är helt enkelt den partner som lyfter oss mediebyråer till en högre nivå. 

De nominerade i Årets Säljorganisation 2020 var: Acast, Bauer Media, JCDecaux, Mediekompaniet, Ocean Outdoor och Schibsted Sales & Inventory.

Huvudsponsorer för StockholmMediaWeek 2020 är Dagens Industri, Expressen, JCDecaux och RIX FM. StockholmMediaWeek arrangeras av Sveriges Mediebyråer. För mer information: www.stockholmmediaweek.com

För mer information, vänligen kontakta:
Lena Regeheim, projektledare StockholmMediaWeek, Sveriges Mediebyråer, lena@sverigesmediebyraer.se