Thomas Mattsson

2013 Årets Branschpersonlighet

edje gången gillt… Thomas Mattsson är Årets Branschpersonlighet

StockholmMediaAward är en av Sveriges största medietävlingar. Thomas Mattsson, chefredaktör Expressen, har nominerats i tävlingen vid två tidigare tillfällen och nu står det klart att han tar hem priset som Årets Branschpersonlighet 2013. Prisutdelning sker i samband med StockholmMediaWeek, som just nu pågår på China Teatern i Stockholm.

Motivering:
”Årets Branschpersonlighet väcker känslor och engagemang. Han vågar ta icke-konventionella beslut och bangar aldrig en debatt. Få mediechefer missionerar så ihärdigt för sitt medieslag – oavsett om det gäller journalistik eller affärsmodell. Han är lyhörd, intresserad och vet att framgång endast nås genom blod, svett och tårar. Han utmanas varje dag av stenhård konkurrens, kryddat med en offline-publicism i dramatisk förändring. Under 2012 har han öppnat fler kanaler – för både journalistik och annonser – med live-tv, debattprogram och nyhetsmagasin bygger han ett mediehus för framtiden.”

Nominerade:
Anna Bråkenhielm – vd Scandinavian Studios
Sigge Eklund – författare och podcast-profil
Thomas Mattsson – chefredaktör Expressen
Anna Serner – vd Svenska Filminstitutet
Ted Valentin – webbentreprenör

Jury:

Rolf van den Brink, Dagens Industri
Niclas Rislund, Dagens Media
Douglas Roos, Nyheter24-Gruppen
Fredrik Thambert, Resumé

StockholmMediaAward delas ut i fem kategorier: Årets Branschpersonlighet, Årets Säljorganisation, Årets Kampanj, Årets Annonsör och Årets Mediebyrå.

Läs mer om StockholmMediaWeek och StockholmMediaAward på:
www.stockholmmediaweek.com.

Sök bland vinnande bidrag i StockholmMediaAward sedan 2007: